Eräherkut; Tuhdit myslipatukat

DSC_7293 DSC_7298
DSC_7300 DSC_7284
DSC_7322
En ole varmaan ainoa, joka ei ensinnäkään pidä kauppojen myslipatukoista taikka pysty syömään niitä montakaan päivää putkeen (tai edes sitä ensimmäistä…). Aikaisemmin muita blogeja selaamalla olen törmännyt mitä mielenkiintoisimpiin müsli-kuivattu hedelmä- sekoituksiin ja päätin kokeilla tehdä patukoita itse.

Pikaisella googletuksella vastaan sattui Myllyn Paras – yrityksen helppo ohje, jota hieman sovelsin kylämme kaupan antimilla. Olin hieman ennakkoluuloinen aprikoosi-mantelirouhe-kookoshiutale-rusina sekoituksestani, mutta patukoiden valmistuttua yllätyin tuloksesta!

Aluksi sekoitin ½ dl rypsiöljyä, ½ dl omenamehua ja 1 dl siirappia keskenään ja kiehautin pannulla. Siirsin pannun pois liedeltä ja lisäsin seokseen 4 dl Fazerin Alku mustaherukka & mansikka kaurahiutaleita, 1 dl kuivattua aprikoosisilppua, 1 dl rusinaa, 1 dl mantelirouhetta ja lopuksi 1 dl kookoshiutaleita. Seoksesta tuli paksua, mutta helposti muotoiltavaa.

Vuorasin talon ainoan kapean vuoan leivinpaperilla ja taputtelin seoksen tiivisti sen pohjalle. Seos oli tosin sen verran paksua, että se saattaisi pysyä kasassa uunipellilläkin. Ohjeessa neuvotaan paistamaan patukkamateriaalia 200 asteessa 20-25 minuuttia.

Annoin kaistaleen jäähtyä ja leikkelin sen pitkulaisiksi patukoiksi jotka murenivat leikkuulaudalle. Myöhemmin luin ohjeen kommenteista, että taikinasta pitäisi tehdä tahnamaista, jotta patukat pysyisivät paremmin kasassa.

Maistelutesti suoritettiin otollisissa olosuhteissa tunturissa. Pikku-J:lle patukat maistuivat ja sain jopa luvan tehdä niitä lisääkin! Itse pystyin syömään vain yhden – patukka on sen verran tymäkkää tavaraa, että suurempikin nälkä katoaa hetkessä.

Patukoita voi täyttää oman mielensä mukaan. Seuraavalla kerralla kokeilen mustikkajauhetta, kuivattuja karpaloita ja myslisekoitusta. Patukoita voi pakastaa ja ne säilyvät pakastimessa 1-2 viikkoa.

Eräherkut- osio on blogin uusi aihealue, jossa kokeilen itselleni uusia reseptejä monipuolistaakseni retkien ruokailuja. Otan mielelläni vastaan vinkkejä kommenttiboksiin!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s